Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Portfolio

Συστεγαζόμενο Ιατρείο

Γενική Κάτοψη του Χώρου.

Η είσοδος γίνεται απευθείας στην αίθουσα αναμονής η οποία είναι ένας ευρύχωρος και άνετος χώρος. Η υποδοχή βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου, προστατευμένη από τα αρχιτεκτονικά μέλη που συνθέτουν το χώρο. Οι υπόλοιποι χώροι δηλαδή το ιατρείο, τα δύο εξεταστήρια, οι χώροι υγιεινής (wc και λουτρό με προδιαγραφές ατόμων με ειδικές δεξιότητες) καθώς και ο μικρός χώρος πολλαπλών χρήσεων (φαγητό, μικρές συσκέψεις, μικρό γραφείο, κουζινάκι) είναι όλοι ιδιωτικοί και προσπελάσιμοι από το διάδρομο πίσω από την υποδοχή. Ο γιατρός μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματεία από το χώρο αυτόν, μέσω ενός υαλωτού ανοίγματος στον τοίχο το οποίο θα έχει και περσίδες (γρίλιες) για να προσφέρει την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Ο  ασθενής επιβεβαιώνει το ραντεβού του, καταγράφεται και κατευθύνεται καθιστικό όπου αναμένει τη σειρά του. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το ενυδρείο, το οποίο ως στοιχείο χαλαρώνει και δίνει μια ιδιαίτερη νότα και αίσθηση στο ιατρείο.

Όταν έρθει η σειρά του να εξεταστεί, τον καλεί η νοσοκόμος, περνάει στο διάδρομο από την πόρτα δεξιά της υποδοχής/γραμματείας και κατευθύνεται στο ένα από τα δύο εξεταστήρια, που είναι κατάλληλα εξοπλισμένα.

Ο γιατρός μπορεί να περνάει από το ένα ιατρείο στο άλλο απευθείας, χωρίς να βγαίνει στο διάδρομο και να ξαναμπαίνει στο άλλο εξεταστήριο. Ο διάδρομος φωτίζεται από τα ανοίγματα που βρίσκονται στην όψη επί της Λ. Κηφισίας με τη χρήση ενός υαλοπετάσματος (με αμμοβολή).

Τέλος όταν ολοκληρωθεί η εξέταση ο ασθενής περνάει ξανά από την γραμματεία για να συνταγογραφήσει τα φάρμακα, να λάβει τις λεπτομέρειες της αγωγής και να πληρώσει για την παροχή της υπηρεσίας. Όλα αυτά θα “προστατεύονται” και θα γίνονται με διακριτικότητα μέσω του χειρισμού του χώρου της αίθουσας αναμονής και των στοιχείων της.

 

Υλικά

Για τη δημιουργία ενός ιατρείου σύγχρονης αισθητικής, προτείνονται υλικά τα οποία δημιουργούν μια φιλόξενη και ζεστή ατμόσφαιρα, προσδίδουν κύρος και σοβαρότητα, αντίστοιχου του επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Ο ασθενής εισερχόμενος στο ιατρείο νιώθει τη ασφάλεια όχι μόνο λόγω της εγνωσμένης αξίας του θεράποντος ιατρού αλλά και επειδή ο ίδιος ο χώρος τον προδιαθέτει αντιστοίχως. Προτιμώνται οι φυσικές υφές του ξύλου, επίπλωση με σύγχρονη αισθητική και χρωματισμούς και επιλεγμένοι τοίχοι με μια βαφή που θα ταιριάζει με το σύνολο των χρωματισμών και των υφών των επιφανειών.

Το ενυδρείο και η φύτευση προσφέρουν τη ζεστασιά ερχόμενα σε αντίθεση με το επικρατών λευκό του χώρου.